Workshops via sjors of als verjaardagsfeestje!

In theater Poppenhulst kun je mee komen doen met workshops van heksen en toverij, poppenspel, muizenissen  of zeeroverschuimen.                                                                                                                  Als je jarig bent is het ook mogelijk een heksen, zeerover, theater of wilde beestenfeestverjaardag te vieren.

Hieronder alvast wat mogelijke workshops.

Pop en Spel

Een paar lapjes, sokken, een pollepel uit de keuken, gewoon spullen. Zou je denken...                  Maar met wat geknutsel blijkt de pollepel opeens een keurige meneer en het lapje een gevaarlijk spook. Wij gaan poppen maken en door er mee te spelen veranderen ze in boeven, prinsessen of helden. Hier komt van alles bij kijken. Wat voor stem heeft je pop, hoe beweegt hij en in welk verhaal komt ie terecht?  Op het eind hebben wij een echte poppentheatervoorstelling!

Spelen van je tenen tot het puntje van je neus

Een tijgertemmer, oma, superheld of koning spelen, even een wilde bergpony zijn...                                                             Je eigen avontuur bedenken en samen een voorstelling maken. Aan de hand van geleide fantasie gaan de kinderen samen spelen en improviseren.                         Van alles en nog wat verzinnen, stil staan bij emoties, kijken naar elkaar: op ontdekkingsreisin theaterland.                             

     Heksenbreisels


Hier leer je toverboeken maken, een toverstok of heksenhoed.  Heksenspelletjes spelen, dansen om de ketel heen en misschien wel een heksensoepje brouwen. Een workshop waarin met tekenen, knutselen en spel allerlei heksenkunsten aan bod komen.